Kalkverf aanbrengen

13 december 2018

We krijgen veel vraag over kalkverf aanbrengen. Graag willen we u een korte uitleg geven van hoe u zelf gemakkelijk kalkverf aanbrengt op uw wanden.

Kalkverf is een volledig natuurlijk product op basis van kalk. De Fresco kalkverf van Pure & Original is een 100% natuurlijke minerale kalkverf, samengesteld uit gebluste kalk en natuurlijke pigmenten.
Fresco kalkverf kan overal toegepast worden, mits de ondergrond mineraal is of voorzien van een laag Pure & Original Wallprim als voorstrijkmiddel.

Kalkverf aanbrengen is heel eenvoudig. Het unieke van kalkverf zijn de kleurnuances en het streperig- of wolkig effect. Om deze bijzonder mooie uitstraling te verkrijgen hoef je geen speciale techniek toe te passen. De kleurnuances zitten in de verf.

Wat heeft u nodig om Kalkverf aan te brengen:

Kwast of roller voor de WallPrim Pro
Pure & Original kalkkwast voor de Fresco
● Pure & Original WallPrim Pro
Pure & Original Fresco Kalkverf

Kalkverf aanbrengen:

Tip: Zet altijd eerst een testvlak op, om even de ‘swung’ te pakken te krijgen en te zien of u het juiste product heeft.

Stap 1. Breng één laag WallPrim Pro aan op de gehele wand. Laat minimaal 4 uur drogen.

Stap 2.
Bij meerdere blikken van dezelfde kleur, dienen deze samen gemengd te worden in één grote bak om kleurverschillen te voorkomen. Kijk op het label welke basis de verf heeft. Indien nodig, verdun de verf met water totdat deze de dikte van magere yoghurt heeft, max. 10%. Let op bij de verdunning van kleuren gemaakt in een XD-basis, verdun deze niet om ongewenste effecten te voorkomen.
Zet de kalkverf op met de Pure & Original kalkkwast, in banen, kriskras, of met de druiventros techniek. Werk altijd van een nat vlak in een ander nat vlak. Dus niet eerst de randjes en daarna inkleuren. Laat de Fresco minimaal 8 uur drogen.

Stap 3.
Zet een tweede laag Fresco op. Doe dit op dezelfde wijze als de eerste laag. Laat de verf minimaal 8 uur drogen.

Stap 4.
Optioneel: Na 7-10 dagen kan de verf afgewerkt worden met bijvoorbeeld de Dead Flat Eco Sealer, Lime Soap of Italian Wax.