Kalkverf van Pure & Original aanbrengen

In een woonkamer in Reuver brachten er Pure & Original Fresco Kalkverf aan in de kleur Drift.

       

Kalkverf is één van de meest authentieke verfsoorten. Het bestaat al honderden jaren. Vroeger enkel in het wit, nu in de meest prachtige kleuren met een mat, poederig uiterlijk met hoge dekkracht en een prachtig kleurenspel op de wand.

Pure & Original Fresco Kalkverf is helemaal hip nu, uw wanden worden extreem mat en krijgen een ‘verweerde’ doorleefde uitstraling die mooier en mooier wordt naarmate de verf langer op de wand zit.

Kalkverf versus Krijtverf.

Kalkverf en Krijtverf wordt veel door elkaar gehaald. Kalkverf en Krijtverf onderscheiden zich beide van de muurverven zoals de meeste die kennen van bv Sikkens, Flexa, Histor of van de bouwmarkt. Deze muurverven zijn zijn op een synthetische basis. Kalkverf is een 100% ecologische en duurzaam geproduceerde natuurverf, samengesteld uit gebluste kalk en natuurlijke pigmenten.

Voordelen van Kalkverf:

 • 100% mineraal en dus milieuvriendelijk
 • Is zeer ademend en sluit de muur niet af
 • Onbrandbaar
 • Is schimmel-, bacterie, en mos-werend
 • Zorgt voor een aangename atmosfeer in de ruimte
 • Unieke uitstraling

Toch heeft Kalkverf ook een paar dingen waar rekening mee gehouden dient te worden. Zo kan kalkverf niet plaatselijk bijgewerkt worden omdat dat kleurverschil en kwaststreken verschil kan geven. Kalkverf heeft een enorm open structuur en neemt daardoor snel water en vuil op. het is daarom aan te raden om wanden in bv keuken of badkamer af te werken met een sealer zoals de Dead Flat Eco Sealer van Pure & Original. Deze sealer beschermt ‘onzichtbaar’.
Maar u kunt de kalkverf ook afwerken met de kalkzeep of de Italian Wax. Met de Italian Wax kunt u de ondergrond evt. nog opboenen naar een andere glansgraad.

Kalkverf is prima zelf aan te brengen nadat je je een beetje voorbereid hebt op een proefvlak of gipsplaat. In de onderstaande 5 stappen staat wat de werkwijze is. Uiteraard moet de ondergrond geschikt zijn voor kalkverven en schoon, droog, stof- en vetvrij zijn.

 1. Ondergrond voorstrijken met Pure & Original WallPrim
 2. Roer de verf goed op en controleer de kleur
 3. Indien noodzakelijk de Pure & Original Fresco max. 10 % verdunnen ( tot de dikte van magere yoghurt)
 4. Breng de kalkverf aan met een langharige blokkwast. Schilder niet in direct zonlicht en schilder vanuit droog naar een mat, reeds geschilderd oppervlak.
 5. Laat minimaal 8 uur drogen en breng de tweede laag dun aan. Deze tweede laag zal de uiteindelijke kleur en diepte bepalen en weergeven.

Doordat je in kalkverf altijd de hand van de schilder terugziet, is het verstandig om een ruimte maar door 1 iemand te laten schilderen. Dit om te voorkomen dat er teveel verschil zichtbaar wordt tussen de wanden.

Let op: Laat je niet verrassen door de kleur als deze nat is. Onderstaand ziet u een foto van tijdens het drogen en toen het project droog was.

             

Enthousiast geworden van deze verf? Bestel hem gemakkelijk online in onze webwinkel; www.interieurenverf.nl

Wilt u liever een andere kleur of verf in uw huis evt. met bijpassende behang, maar mist u de inspiratie of ziet u door de bomen het bos niet meer omdat er zoveel keuze is… we adviseren u graag in onze winkel of bij u thuis.
Naast kleuradvies en verfadvies kunnen wij, net zoals bovenstaand project, deze voor u op locatie aanbrengen.
Vrijblijvend meer informatie aanvragen kan door het sturen van een e-mail: info@pastenpresent.nl