Pure & Original Carazzo…. de nieuwe vloerverf en meer

3 juli 2018

Pure & Original Carazzo is de  vervanger van de Pure & Original Traditional Floorpaint.

Pure & Original Carazzo is een watergedragen lakverf voor binnen met een zijdematte uitstraling. Door de toevoeging van PU-acrylaathars is deze verf zeer sterk en krasvast.

Doordat Carazzo niet opglanst bij het schoonmaken is Pure & Original Carazzo uitermate geschikt voor het schilderen van:

  • Houten vloeren en trappen
  • (keuken) kasten
  • Betonnen vloeren die goed voorbereid zijn
  • Oude,  in goede staat, zijnde verflagen
  • Gietvloeren
  • Meubels
  • Deuren en kozijnen

Pure & Original Carazzo is een makkelijk verwerkbare lak met een snelle droging en mooie vloei. Nadat deze zijdematte lak volledig is uitgehard is deze mede door zijn slijtvastheid zeer goed te onderhouden. Ook heeft Pure & Original Carazzo een goed kleurbehoud en blijft deze mat bij het schoonmaken.

Pure & Original Carazzo kan, zonder te verdunnen, aangebracht worden met een ronde kwast, platte kwast of roller.  Met 1 liter kunt u ongeveer 10-12 m2 schilderen. Indien gewenst kan deze krasvaste verf ook verspoten worden met een airless verfspuit. Let op; het verbruik zal dan lager liggen.
Carazzo is stofdroog na 45 minuten, overschilderbaar na 6 uur en volledig uitgehard na 7 dagen.

We adviseren dan ook om de eerste week na het aanbrengen van deze vloerverf de vloer voorzichtig te belasten en niet schoon te maken.

Pure & Original Carazzo kan rechtstreeks geschilderd worden op ondergronden die al van een watergedragen lak zijn voorzien. Uiteraard is ontvetten, schuren en stofvrij maken voor het schilderen aan te raden. Ondergronden die al eens geschilderd zijn met een lak op terpentine-basis of onbehandelde ondergronden dienen eerst met Pure & Original CarazzoPrim geschilderd te worden.